05 September 2015

hokkaido pumpkin soup

S jeseňou za rohom a bohatou úrodou zo záhradky mám dnes pre vás recept na krémovú tekvicovú polievočku. Je výborná a veľmi jednoduchá na prípravu :-) 





Svedčia o tom už ingredience, ktoré budeme potrebovať. (všetko som robila od oka, takže množstvá uvádzam len odhadom):

- hokkaido tekvičku
- 2 stredné mrkvy
- 1 petržlen s vňaťou
- 1 stredný zemiak
- 1 cesnak
- smotana na varenie


1. Tekvičku umyjeme, rozkrojíme, vyčistíme jadro a nakrájame na kúsky. Očistíme aj ostatnú zeleninu.


2. Tekvicu varíme v osolenej vode, kým trošku nezmäkne (15-20 min)


3. Neskôr k nej pridáme zvyšnú očistenú a nakrájanú zeleninu a varíme, až kým nie je mäkká.


4. Uvarenú zeleninu nescedíme, ale všetko spolu s vodou vymixujeme. Ak máte ručný mixér, môžete mixovať rovno v hrnci :-) Dochutíme a okoreníme.


5. Privedieme znovu do varu, pridáme smotanu a povaríme ďalších pár minút.


6. Nakoniec môžeme ešte pokrájať chlebík na malé kocky a opiecť na panvici.


7. Polievku podávame s opečeným chlebom a petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť ^_^

//

Fall / autumn is just around the corner and our little garden gave us lots of fruits and vegetables. My mum taught me how to make this super easy and creamy hokkaido pumpkin soup, so I tried it and I loved it and so I´m sharing it with you :-)

What you'll need:
- 1 hokkaido pumpkin
- 2 carrots
- 1 parsley (with root)
- 1 potato
- 1 garlic
- 250ml cream

The step-by-step is ridiculously easy: 

1. wash and clean all the vegetables and boil in salty water (if the pumpkin is hard, let it boil for 20 minutes before you add the rest of vegetables).

2. Use blender to mix everything together (cooked vegetables with water). Add seasoning.

3. Add cream and boil for another 5 minutes.

4. You can also cut bread into little cubes and slightly fry on a pan. No oil needed.

5. Serve with bread cubes and  parsley on top. Bon appetit! :-)

2 comments:

  1. Mňáááááám! Túto polievočku veľmi ľúbim! Super fotky, Lucka, sliny mi z nich tečú ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi je skvela, ja som ju az teraz objavila :)

      Delete

Thank you for your comment ♥